Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bytardag till förmån för familjer i Serbien

På lördag är det dags för vårens bytardag i Saronkyrkan i Hallsberg. En del av försäljningen ska gå till romska barn och deras familjer i Serbien.

Annons
Letar fynd. Jon Persson, Viggo Andersson och Therese Andersson spanade in småbarnskläder på bytardagen i Saronkyrkan i höstas.

Två gånger om året anordnas bytardag i Saronkyrkan. Lördagens tillfälle är den sjunde i ordningen. Det som säljs är olika typer av barnartiklar, som kläder, skor, mammakläder, leksaker och sportartiklar. Varje gång skänks en del av vinsten till välgörenhet, där ändamålet varierar.

– I år går 20 procent av vinsten till ett projekt i Serbien som hjälper romska barn med deras skolgång och på så vis hjälper hela familjer. Det är via Evangeliska Frikyrkans barnhjälpen, säger Matilda Stenberg, arrangör. 

Alla är välkomna att handla mellan klockan 10-13 på lördag. Det går dock inte att spontant lämna in saker till försäljning.

– Vi kan ta emot ett begränsat antal och har en kölista för att det är så många som vill lämna in. Ungefär 50 inlämnare kommer att sälja saker, berättar Matilda.

De saker som inte sålts och som inlämnarna inte vill ha tillbaka skänks till barn i Lettland och Ryssland via Larslundskyrkan i Sköllersta.

– Det brukar vara kö vid klockan tio, men det går absolut att hitta fina saker även innan stängning. Vi får in väldigt mycket, säger Matilda och hoppas på många besökare även denna gång.

Mer läsning

Annons