Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Certifiering som Teknikcollege firades

Industritekniska programmet på Alléskolan kan nu certifieras som Teknikcollege. Detta firades under onsdagen med en invigningsceremoni.

Annons
Tårtfika. Eleverna på Industritekniska programmet firade lite extra, och bjöds på tårta efter själva ceremonin. Foto: Veronica Svensson

Hallsberg. En stor grupp med bland annat elever, lärare och företagsrepresentanter hade samlats i Teknikhuset för invigningen.

– Jag är glad att så många har kommit. Det har varit en lång strävan för programmet att bli Teknikcollege och nu är vi där, sa rektor Ewa Hardmo.

Lennart Flodman, processledare för Teknikcollege Örebro län, fortsatte:

– Grattis till Alléskolan och grattis till alla industriföretag i länet, som nu har goda chanser att få rätt arbetskraft, sa Flodman.

Efter fler tal och när Ewa Hardmo fått motta en flagga av representanter från Industrirådet och Teknikföretagen, fortsatte ceremonin med mingel och lite ätbart.

Eleverna på Industritekniska programmet firades extra med tårta.

– Jag trivs väldigt bra här, och tror jag kommer att kunna få jobb i framtiden, sa Anton Ihs, andraårselev.

Sedan 2006 är Teknikprogrammet också Teknikcollege, och skolan har även Vård- och omsorgscollege.

Blir det någon skillnad för eleverna på programmet med certifieringen?– Ja, det är en kvalitetsstämpel. Det är en fördel när de ska ut på arbetsmarknaden, förklarade Hans Karlsson, ordförande för direktionen, Sydnärkes utbildningsförbund.

Rektor Ewa Hardmo hälsade välkomna och stod för det första invigningstalet.

Mer läsning

Annons