Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Delade meningar om att införa LOV

Lagen om valfrihetssystem (LOV) inom hemtjänsten kommer inte att införas i Hallsberg under nästa mandatperiod. Att fortsätta utreda LOV tar för mycket kraft i ett läge då ekonomin måste prioriteras, anser majoriteten.

Annons
Utredningen om huruvida Hallsbergs kommun ska införa LOV inom hemtjänsten eller inte dröjer. Kommunstyrelsen har beslutat att frågan ska tas upp igen först nästa mandatperiod. Arkivfoto: Petter Koubek

När kommunstyrelsen tidigare i veckan sammanträdde blev beslutet att man ska ta ställning till om att införa LOV, lagen om valfrihet, först nästa mandatperiod.

– Det är inte okänt att vi inte är översvallande entusiastiska inför den här lagstiftningen. Vi har haft en utbildningsdag och tittat på hur det fungerar i andra kommuner. Det finns en hel del intressant att hämta, inte minst i att man inom hemtjänsten ska kunna välja en annan utförare, säger Andreas Svahn (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Men vi vill inte belasta socialförvaltningen med det mastodontarbete som det innebär att utreda frågan. I nuläget behöver vi fokusera alla resurser på kommunens ekonomi, fortsätter han.

Läs mer i lördagens NA.

Andreas Svahn (S), kommunstyrelsens ordförande i Hallsberg.Arkivfoto: Barbro Isaksson

Mer läsning

Annons