Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djupträning för att nå formtoppen

I helgen har damlandslaget i undervattensrugby haft träningsläger i Alléhallen inför sommarens nordiska mästerskap i Sandefjord, Norge.

Annons
Rugby under ytan. Om två veckor tas den slutgiltiga landslagstruppen ut som får spela i nordiska mästerskapen i sommar.

Det klorerade vattnet i Alléhallens bassäng skvätter och bubblorna på ytan ger en hint om det krig som pågår där nere. I övrigt är det ganska tyst.

Då och då kommer förbundskaptenen Tommy Carlbom upp till ytan för att dirigera spelet.

Träningslägret har två huvudsakliga syften. Det ena är att ta ut den slutgiltiga landslagstruppen som får spela nordiska mästerskapen i juni, det andra är för att presentera en helt ny taktik.

Det är första gången som de har läger i Hallsberg, men absolut inte sista om man frågar Tommy Carlbom.

– Jag har varit aktiv inom den här sporten sedan 80-talet och har aldrig varit med om så bra service som här.

En av spelarna som hoppas på en plats i landslaget är Maria Melin, som bor i Örebro. Hon har provat det mesta inom vattensport: fensimning, tävlingssimning och sportdykning. Och så är hon brandman. Vatten och eld är det bästa hon vet.

Maria flyttade till Örebro från Grycksbo utanför Falun 2008. Hon var fortfarande nyinflyttad när hon en dag gick förbi anslagstavlan vid polishuset och såg en affisch med vatten på. Det var Kumla Prisoners som annonserade om platser till sitt undervattensrugbylag.

Och på den vägen var det. Efter att Kumla Prisoners lades ner bytte hon klubb till Nautic i Eskilstuna där hon fortfarande spelar.

– Det är en rolig men tuff sport. Oftast är det fingrarna som får ta smällen och går ur led, men jag har även brutit näsan och blivit så blåslagen att läkare har undrat om jag har blivit misshandlad, säger hon.

Nu har hon siktet inställt på Sandefjord och nordiska mästerskapen. Om två veckor tas den slutgiltiga truppen ut, och då hoppas Maria på en säker plats i landslaget.

Läs mer i papperstidningen.

Hård sport. Det är inte ovanligt att fingrar går ur led eller att en näsa bryts.

Mer läsning

Annons