Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever med Aspergers syndrom ska få bättre stöd

I april startar kommunen en undervisningsgrupp för mellanstadieelever med Aspergers syndrom. Tanken är att skapa en skolmiljö där eleverna kan få bättre stöd.

Annons

Enligt kommunens habiliteringsavdelning finns det i dag sju mellanstadieelever i kommunen med diagnosen Aspergers syndrom. Föräldrarna till barnen har fått en förfrågan och anmält sitt intresse till att låta barnen vara med i gruppen.

Under vårterminen kommer tre elever att vara med i gruppen. Till höstterminen blir de dubbelt så många, enligt Anders Öberg, chef för barn- och utbildningsförvaltningen.

I kommunen finns sedan tidigare en grupp för elever med Aspergers syndrom, Punkten, i Transtenskolan. Den riktar sig till ungdomar som går på högstadiet.

– Det verkar fungera bra för de som är lite större. Vi hoppas att den här gruppen ska bli bra för de yngre, säger Siw Lunander (S), ordförande i kultur- och utbildningsnämnden.

Trygg studiemiljö

Syftet med undervisningsgruppen är att skapa en lugn och trygg studiemiljö där eleverna kan få ett bra stöd.

– De vill ha lugn och ro och behöver tydliga instruktioner, säger Siw Lunander.

En förskollärare och en lärare kommer att ha hand om undervisningen.

Kultur- och utbildningsnämnden ska finansiera verksamheten genom att ombudgetera BIBASS-resurser. BIBASS står för Barn i behov av särskilt stöd.

Mer läsning

Annons