Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ellinore Landal blev årets Karinstipendiat

Årets Karinstipendiat heter Ellinore Landal. Hon arbetar främst med sömnad och läderhantverk och får stipendiet på 5 000 kronor som delas ut av föreningen Karin Bergöö Larssons vänner.

Annons
Ellinore Landal fick en fin 24-årspresent i förskott när hon i söndags tilldelades årets Karinstipendium.BILD: LARS-IVAR JANSSON

Traditionsenligt offentliggjorde Karinföreningen årets stipendiat i samband med Karin Bergöö Larssons födelsedag den 2 oktober.

I motiveringen till att Ellinore Landal får stipendiet jämförs hennes skapelser med den Hallsbergsbördiga kläddesignern Vanja Brunzell.

– Det är väldigt roligt att höra och det ligger nog något i att det finns vissa likheter. Jag är mycket för detaljer och kan lägga ner stort arbete på dem, säger Ellinore.

Hon fyller 24 år i slutet av oktober och arbetar för tillfället heltid i familjeföretaget Landals konditori i Hallsberg.

– Jag både bakar och står i kassan. Men det mesta av min övriga tid ägnar jag åt min kreativa verksamhet, säger Ellinore.

Hon gick bildestetiska programmet på gymnasiet och därefter en tvåårig läder-, skinn- och pälsutbildning på Steneby folkhögskola i Dals Långed.

– Det är de bästa två åren i mitt liv, en hel skola med folk som är och tänker likadant som jag, säger Ellinore.

Läs mer i tisdagens NA.

Mer läsning

Annons