Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färgsprakande show när Hallsberg bjöd upp till dans

Ännu en gång har Dansstudion Lena Johnson fått Hallsberg att dansa och le.

Annons
Elisabeth Novotny och partnern Yvo Eussen från Quick & Quick i Stockholm dansade hem standardens A-klass när Hallsbergs-trofén avgjordes på lördagen.

På lördagen avgjordes Hallsbergs-trofén i Allehallen, ett samarrangemang med DK Start och DLJ:s Dansförening. Tävlingen hade samlat dansare från Sundsvall i norr till Helsingborg i söder.

Startfältet på runt 150-talet danspar gjorde upp i en mängd discipliner. Bugg, dubbelbugg, swing, discoswing och salsa. I standardklasserna var det vals, tango, wienervals, slowfox och quickstep. Sist ut på tävlingskvällen var paren som tävlade i latin samt 1-dans och 2-dans.

Tävlingen blev en färgsprakande show där dansparens kläder och styling hade en central roll.

Med så många danspar på golven som svävar fram i fartfyllda danser är det ofrånkomligt att Annika Jakobsson i första hjälpen-hörnan hade en del att göra.

– Jag har fått tagit hand om ett fall av lättare hjärnskakning. Det var en tjej som fått en armbåge i huvudet, sedan har det gått åt en hel del plåster. Just nu behöver jag påfyllning av kylpåsar, summerar hon två tredjedelar av Hallsbergs-trofén.

När domarkvintetten, från Sverige, Danmark, Lettland och England, var klar med sin bedömning av finalfälten i standardklasserna var det dags att kora pristagarna.

I Standard A-klass för juniorer var det Hugo Gustafsson och Anna Götborg från Magic i Göteborg som tog hem segern. Men det skulle bli ännu mer magi för dem då de även vann A-klassen för ungdomar.

I seniorklassen gick segern till Yvo Eussen och Elisabeth Novotny från Quick i Stockholm, Två kom Iurii Borivskyi och Kaja Jackowska från Magic och tre blev Hampus Norberg och Elisabeth Novotny från Team One i Stockholm.

Kolla in deras stil. De yngsta passade på att ta lärdom genom att studera de äldre dansarnas framfart på golvet.
I standard 2-dans för juniorer blev det Filippa Andersson och Hanna Jansson från Kungsbacka som dansade högst upp på prispallen och fick ta emot segrarpokalerna.

Mer läsning

Annons