Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Femtio får fast jobb

Volvo Construction Equipment i Hallsberg är på väg tillbaka. Tidigare i år anställdes sjuttio personer. Nu får femtio av dem fast jobb.

Annons

– Det ser bra ut. Vi har nu nått upp till hälften av den volym vi hade när det var som bäst 2008, säger Lars Jilkén vid Volvo Construction Equipment i Hallsberg.

Det säger produktionschefen vid Volvo Construction Equipment, VCE, i Hallsberg Lars Jilkén. Tidigare i år var det ett 70-tal som fick tidsbegränsade anställningar och av dem fick ett 50-tal fast jobb före semestrarna.

– Dessutom anställde vi ytterligare 70_80 visstidare och det är bara att hoppas att de ska kunna få förlängt, säger han.

Också Metalls Börje Andersson ser positivt på läget.

– Men vi är beroende av andra fabriker för vår produktion, så det är bara att hoppas att orderingången ska öka för dem, säger han.

– Det går inte att tala om att det finns ett normalläge. Det handlar hela tiden om att anpassa sig bättre och snabbaren än konkurrenterna, säger Lars Jilkén.

Han berättar att hela VCE omstrukturerats i samband med krisen i lågkonjunkturens spår. Framför allt teknologidelen av företaget är mer samordnad nu. Tidigare beställde till exempel grävmaskinfabrikerna sina stolar och hjullastar-fabrikerna sina.

Nu samordnar man det här mera för att vinna stordriftsfördelar.

VCE i Hallsberg, som tillverkar förarhytter till olika entreprenadmaskiner, är beroende av andra fabriker för sin produktion.

– När krisen möttes med olika satsningar på vägar och andra byggen tar det alltid lite tid innan planerna rullas ut och leder till beställningar av nya maskiner, säger Jilkén. Vi för se nu om det är en uthållig uppgång eller om den ökning vi sett mest beror på att lagren fylls på.

Mer läsning

Annons