Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Firade med bubbel och snittar

I går invigdes vårdboendet Regnbågen i Hallsberg. En glädjens dag för alla som väntat på plats.– Det är skönt att vara här och få hjälp, säger Barbro Lindén som flyttat in.

Annons
skål barbro! Cecilia Ödlund är enhetschef för Hallsbergs nya vårdboende Regnbågen, som invigdes under festliga former på måndagen. Barbro Lindén är en av tio pensionärer som fått en efterlängtad plats i boendet. Foto: Barbro Isaksson

 Det är inte var dag det skålas med champagne på ”hemmet”. Men på måndagen korkade kommunalrådet Magnus Andersson (S) upp, om än med alkoholfritt förstås.

– Det känns väldigt bra att vi fått till ett permanent vårdboende i Regnbågen. Här kommer ni att bo tryggt tillsammans, sade han i sitt invigningstal.

Redan 2011 öppnades ett kortidsboende för äldre i huset. Snart nog såg man att det även fanns stort behov av ett vårdboende där. Eftersom det har varit boende för äldre i Regnbågen längre tillbaka i tiden gick det relativt smidigt att öppna en vårdavdelning med tio platser.

– Vi öppnade i november. Sju av dem som då hade kortidsplats fick flytta in i nya vårdboendet, säger enhetschef Cecilia Ödlund.

Hon berättar att det gick lätt att rekrytera personal. De hade runt 100 sökande till de åtta tjänsterna.

Vid invigningen deltog politiker, chefer och personal. Anhöriga och närstående var särskilt inbjudna.

– Mamma har fått det jättebra här. Personalen jobbar hårt och skulle behöva vara fler, men vi är nöjda med vården, säger Ann-Louise Flink, dotter till Britta Boström-Holmberg.

Mer läsning

Annons