Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler lägenheter kan bli verklighet

I februari ska kommunstyrelsen fatta beslut om det tredje huset ska byggas i kvarteret Kronan.

Annons
Bostadsbygge. I den första etappen i kvarteret Kronan byggs två nya hyreshus i Hallsberg kommuns egen regi. Nu utreds möjligheten att påbörja bygget av det tredje huset. Foto: Göran Kempe

Hallsberg. De två första husen i kvarteret Kronan blir klara för inflyttning till sommaren. Redan tidigt fanns planer på ett tredje hus. Kommunen valde dock att starta med två.

– Behovet av bostäder finns i Hallsberg, men vi ville inte riskera att ta oss vatten över huvudet, säger Andreas Svahn (S), kommunstyrelsens ordförande.

Nu ska beslut fattas om det tredje huset i Kronan.

– Vi måste lämna besked om hur vi ska göra innan vecka tio, säger Svahn.

Kommundirektör Torbjörn Dybeck tar fram ett förslag som han ska lämna till kommunstyrelsen i slutet av februari. Faktorer som undersöks är bland annat finansiering, efterfrågan och praktiska detaljer.

– Men det är klart att jag hoppas att det visar sig att vi kan bygga även det tredje huset, säger Dybeck.

Om det blir ett ja, handlar det om 24 hyreslägenheter med byggstart till hösten.

-Det mesta talar för att kommunen i så fall fortsätter att stå som ägare även för det, som vi gör för de andra två, säger Andreas Svahn.

Hur stora är oddsen att ni fattar beslut om att huset ska byggas?-Det är svårt att säga nu. Det finns en massa olika parametrar att ta hänsyn till. Men en sak är säker, att så billigt som nu får vi aldrig mer möjlighet att bygga.

Hur menar du då?-Kronan är i dag en etablerad byggplats, det finns ett färdigt koncept som är oerhört ekonomiskt. Ska vi börja om och bygga om några år kan vi inte få till ytterligare 24 lägenheter så lönsamt.

Vad händer med tomten om det blir ett nej?– Kommunen äger den och det finns en detaljplan så vi kan bygga i framtiden. Eller så får vi ta ställning till vad vi ska göra i stället.

Inom kort kommer en visning för allmänheten att hållas i en av de nya lägenheterna.

Mer läsning

Annons