Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förvaltningschef ställs åt sidan

Förvaltningschef Peter Israelsson ställs åt sidan när Hallsbergs kommun organiserar om. Trots att Israelsson har jobbat längre tid i kommunen föreslås Marianne Christensen ta över som chef för teknik- och planförvaltningen.

Annons

Kommunledningen i Hallsberg har tidigare fattat beslut om en rad ändringar i förvaltningarnas ansvarsområden.

Omorganisationen ser även ut att få konsekvenser för anställda.

Föreslår byte av chef

Kommundirektör Torbjörn Dybeck har arbetat fram modellen till den nya organisationen. Som ett led i detta föreslår han nu att Marianne Christensen ska utses som ny chef för teknik- och planförvaltningen samtidigt som Peter Israelsson ”entledigas från samma uppdrag”.

Vad har du för kommentar till det förslaget?

– Förslaget är naturligtvis offentligt, men jag skulle vilja vänta med kommentarerna tills vi har hela bilden klar. Vi har inte förhandlat klart om Peter Israelssons plats i organisationen ännu, säger Torbjörn Dybeck.

Peter Israelsson rekryterades som chef för dåvarande miljö- och teknikförvaltningen i årsskiftet 2005/2006. Marianne Christensen lyder i dag under Israelsson, hon tog vid som teknisk chef när Hans-Olof Moberg pensionerades i början på år 2009. Christensen jobbade tidigare i Kumla kommun.

Israelsson har längre erfarenhet i Hallsbergs kommun, varför föreslås Christensen bli chef i stället?

– Teknik- och planförvaltningen görs om helt och hållet. Vi har valt ut Marianne för att hon är teknisk chef i dag. Det är de delarna hon blir fortsatt chef för, säger Dybeck.

Från facken råder delade meningar om chefsförändringen. Kommunal är oroliga för att belastningen blir för stor på den nya förvaltningschefen.

Sveriges ingenjörer och Vision stödjer förslaget om det finns utrymme till förstärkning. Sveriges arkitekter är däremot tveksamma till valet av chef för den nya teknik- och planförvaltningen, med hänsyn till arbetsbelastning, krav på samverkan och bredd på uppdraget.

Några avdelningar har lyfts bort från teknik- och planförvaltningen. Enheterna fastighet, städ och måltid har i stället samlats i en nyutformad kommunstyrelseförvaltning. Där, direkt under kommunstyrelsen, ska också en personal- och ekonomiavdelning ligga.

Anledningen till omorganisationen uppges vara att kommunens olika uppdrag ska bli tydligare och servicen höjas. Enligt tidigare uttalande av kommunstyrelsens ordförande Thomas Doxryd (S) ska det också bli ”bättre politisk styrning över ekonomin”.

Den 10 januari fattar kommunstyrelsen beslut om chefsposten för teknik- och planförvaltningen.

Barbro Isaksson

019-15 54 12

[email protected]

Mer läsning

Annons