Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gott om tillfällen att förtidsrösta i Hallsberg

Artikel 93 av 213
Valet 2018
Visa alla artiklar

Onsdag 22 augusti öppnas lokaler runt om i Hallsberg där du kan göra dina val till kommun, landsting och riksdag.
– Vi erbjuder förtidsröstning i kommunens alla tätorter, säger valnämndens ordförande Niklas Nilsson (S).

Annons
Valdagen är speciell, anser Niklas Nilsson som är valnämndens ordförande i Hallsberg. Men för den som vill eller behöver finns goda möjligheter att förtidsrösta, huvudsaken är att du röstar, menar han.

Den 9 september är det val till kommun, landsting och riksdag. Men redan från onsdag 22 augusti och hela vägen fram till valet finns chansen att förtidsrösta.

– Du kan faktiskt förtidsrösta även på själva valdagen, om du befinner dig någon annanstans än i hemmavid säger Nilsson.

Den möjligheten kom väl till pass just i Hallsberg på valdagen 2014. Ett fel längs järnvägen gjorde att flera resenärer strandade i Hallsberg, och riskerade att inte hinna hem innan vallokalerna stängde. Då passade många på att gå till Hallsbergs bibliotek och förtidsrösta medan de väntade på försenade tåg.

Generellt ser det ut som att förtidsröstandet ökar. Från Vingens valdistrikt i Hallsberg var det närmare 50 procent av invånarna som använde sig av den möjligheten vid förra valet. Även i Pålsboda förtidsröstar många.

– Personligen tycker jag att valdagen är speciell. Om jag hade möjlighet skulle jag absolut gå och rösta då. Men som valnämndens ordförande har jag fullt upp hela den dagen, och måste rösta tidigare, säger Niklas Nilsson.

Huvudsaken är att du röstar, menar Nilsson. Hallsbergs kommun har gott om alternativ för dem som vill eller behöver få det gjort i förtid.

Du kan förtidsrösta på Hallsbergs bibliotek, Knutens dagcentral, Hjortkvarns bibliotek, Esslatorps dagcentral Vretstorp, Sköllergårdens bibliotek Pålsboda, Folkets hus Östansjö och Sockenstugan Sköllersta. Även i Alléskolans bibliotek ordnas ett par tillfällen att förtidsrösta. Tänk på att ta med legitimation och ditt röstkort när du förtidsröstar

Tider och mer information finns att se på Hallsbergs kommuns hemsida. Du kan också få information från valkansliet, som nås via kommunens kontaktcenter.

Den som inte kan ta sig till en röstningslokal på grund av sjukdom, ålder eller funktionsnedsättning kan rösta på andra sätt, via röstmottagare eller med hjälp av bud. Mer information om det ges också via valkansliet, eller på www.val.se.

I Hallsbergs kommun kan du förtidsrösta på dessa platser och tider

Annons