Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grottan först ut för Rockkarusellen

Första omgången av den rikstäckande musiktävlingen Rockkarusellen sparkade i gång i går. Grottan i Hallsberg var skådeplats för hälften av de band som ingår i Örebro/Värmlands-distriktet.

Annons
Johan Alexandersson i Welcome to Wasteland bjöd på flera snygga gitarrsolon. BILD: SAMUEL BORG

Först ut var popcorebandet Six wrong stories.

– Det flöt på. Vi hade lite problem med ljudet bara. Det påverkar väl lite, men vi har inställningen att alltid gå ut och göra en show, säger Marcus Kindbom, sångare i bandet, som precis släppt en ep och börjat jobba med en ny.

Bandet har medlemmar från både Kumla och Örebro och bildades för cirka sju månader. Kindbom ser tävlingen som ett bra skyltfönster:

– Vi vill få ut vår musik, visa upp och visa vad vi går för. Det är alltid kul att spela, och om vi vinner kan man nog få en fart i karriären, säger Marcus Kindbom.

Tunga, hårda Dynamic Pattern från Karlskoga var med i tävlingen för första gången.

– Det är kul med själva tävlingen och det är klart att man vill gå vidare, men det roligaste är ändå att komma ut och spela, säger sångaren Kristoffer Karlsson.

Det blir mer Rockkarusellen i Hallsberg. Två av de återstående deltävlingarna går i Pålsboda Folkets hus, den 13 februari och den 6 mars.

Johan Alexandersson och hans band Welcome to Wasteland spelade när Rockkarusellen sparkade i gång i går. BILD: SAMUEL BORG
Arvid Löfvenhamn och Emil Sjöman i bandet Flow. BILD: SAMUEL BORG
Mikael och Andreas Eriksson i Karlskogabandet Dynamic Pattern. BILD: SAMUEL BORG
Kalle Kovacs och Adam Göransson i Welcome to Wasteland. BILD: SAMUEL BORG
Joni Hentilä, Kristoffer Karlsson, Daniel Eriksson, Andreas Eriksson och Mikael Eriksson i Karlskogabandet Dynamic pattern. BILD: SAMUEL BORG
Marcus Kindbom och Marcus Lundin i Six wrong stories. BILD: SAMUEL BORG
James Turesson i Welcome to Wasteland. BILD: SAMUEL BORG

Mer läsning

Annons