Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallbo och kommunen utreder samarbete på tre områden

Hur samarbetar kommunen och Hallbo mest effektivt? Tre parallella projekt ska fram till årsskiftet svara på den frågan.

Annons

Hallbos styrelse har gett klartecken till projekten, som ska utreda vilka samarbetsformer som kan vara aktuella mellan dem och Hallsbergs kommun inom områdena fastighetsdrift, ekonomihantering och energieffektivisering.

– Det handlar om att ganska förutsättningslöst utreda hur vi kan få ut mer nyttigheter ur våra organisationer genom att samarbeta, säger Hans Karlsson (S), styrelseordförande för Hallbo.

Fick vd:n att avgå

NA har tidigare berättat om Hallbostyrelsens planer på ett tätare samarbete med kommunen, något som var en bidragande faktor till att Hallbos förra vd Astridh Fredriksson valde att avgå. Det kommande halvåret ska projekten fram med förslag till förbättringar inom de tre berörda områdena.

– När det gäller ekonomin håller kommunen på att sjösätta ett nytt system och Hallbo ska använda ett liknande, så där vill vi se vilka samordningsfördelar som finns, säger Hans Karlsson.

Tre projektledare

Projektledare för ekonomidelen blir Hallsbergs kommundirektör Torbjörn Dybeck och för energieffektiviseringen ska Anders Karlsson, som arbetar med energifrågor på Hallbo, ansvara. Endast den tredje projektledaren, Karl Ekblom, hämtas utifrån.

– Han har tidigare arbetat med fastighetsfrågor på kommunen och har en unik kunskap om fastighetsbeståndet i kommunen. Han anställs på halvtid av Hallbo i ett halvår, säger Hans Karlsson.

Mer läsning

Annons