Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Handbollen tar över Hallsberg i helgen

286 lag, 735 matcher och över 3 000 deltagare. Det är en intensiv handbollshelg när Järnvägen cup anordnas i Hallsberg.

Annons
Intensivt. Totalt spelas 735 matcher under helgen på Järnvägen cup. Här är det Linköping i vitt som möter Ösmo i gult (flickor -03).

Tågtutan ljuder och spelet avstannar på utomhusplanerna vid Sydnärkehallen. Alla matcher spelas samtidigt och nu blir det några minuters vila innan nästa kör i gång.

– Det här är den roligaste helgen på hela året. Massor av handboll och matcher hela tiden, säger Moa Danielsson, Elin Haslinger och Kajsa Källbom. De spelar alla tre i hemmalaget HK Järnvägen.

– Det är så många kompisar som kommer hit som man inte träffar så ofta annars, tillägger de.

Det är 38:e året som Järnvägens cup anordnas och det är full aktivitet hela helgen. Gruppspel under lördagen, och slutspel under söndagen. Bland de lokala lagen finns bland annat Örebro, Lindesberg och Kumla representerade.

– Lagarbetet är bland det bästa med handboll, säger Rikaz Nismi i Kumla HF P99/00. En match mot Lidingö pågår just nu och Rikaz följer spelet koncentrerat med blicken medan han väntar på att själv få hoppa in.

– Det här är en trevlig cup med fina planer och vi har varit här ganska mycket. Jag har själv spelat här som ungdomsspelare, säger Annette Lundell, huvudtränare i Uppsala HK som har både ett flick- och pojklag födda 1999 med i cupen.

– I dag blir det tre matcher, och i morgon minst en. Det beror på hur det går, säger Annette och vänder blicken mot spelarna som värmer upp med några skott mot mål.

Fart. Det går fort när Örebro möter Kil. Handbollsspelarna på Järnvägen cup är mellan 10-20 år.
Väntar. Rikaz Nismi, David Ludvigsson, William Folke, Victor Ekström och Kevin Sigurdh i Kumla HF väntar på att få komma in på planen.
Idol. Moa Danielsson, Elin Haslinger och Kajsa Källbok i HK Järnvägen passade på att få en bild ihop med herrlandslagets förbundskapten Ola Lindgren. Han kom på spontant besök och höll i en föreläsning och tittade på matcher.
Peter Lennartsson från HK Järnvägen är en nöjd arrangör av Järnvägen cup.

Mer läsning

Annons