Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är treorna med egen blogg

Det råder djup koncentration hos klass Eken 3 på Stocksätterskolan i Hallsberg. Här pågår bloggfredag.

Annons
Bloggklassen i Hallsberg. Klass Eken 3 jobbar med egen blogg. Här ses Ludwig Bilock och Emil Ilic tillsammans med klassläraren Veronie Lejonord.

www.stocksätterskolan1.se. Om man skriver in den adressen på internet hamnar man på sajten ”Veronies treor”, som är en alldeles egen klassblogg för de 18 eleverna i klass Eken 3.

Veronie – ja, det är förstås läraren Veronie Lejonord. Det var hon som startade klassbloggen redan när eleverna gick i ettan.

– Det här är ett kul sätt att jobba, vilket för med sig en enorm läs- och skrivutveckling. Det är en otroligt ambitiös och härlig klass att jobba med. Alla är så engagerade.

Från början jobbade klassen med sin blogg i ett enkelt ordbehandlingsprogram, men så fick Veronie höra talas om Webbstjärnan och fastnade för upplägget.

– I slutänden handlar det om en tävling, där eleverna deltar med det skolarbete de lägger ut på webben. Men det är inte tävlingsmomentet som lockar, utan möjligheten att låta eleverna få bekanta sig med de digitala verktygen. Det går trots knappa resurser. Vi använder min lärardator, och så min privata kamera, telefon och läsplatta.

I grunden finns ett stort IT-intresse hos Veronie själv, men hon är långt ifrån den enda pedagogen på skolan som låter sina elever delta i projektet. Hon skrattar:

– Nä, jag har nog fått med de allra flesta.

Kort om Webbstjärnan

Är: En skoltävling där man publicerar ett skolarbete på en egen webbplats som man tävlar med.

Startades: År 2008.

Av: Stiftelsen för internetinfrastruktur (.SE).

Mål: Att lärare och elever inom den svenska skolan ska lära sig mer om hur internet fungerar.

Antal engagerade: Drygt 60 000 elever är med och tävlar i år. Här ingår klass Eken 3 på Stocksätterskolan i Hallsberg med sin klassblogg.

Mer läsning

Annons