Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hög tid att föreslå pristagare

Nu är det hög tid för den som vill belöna en eldsjäl eller kulturpersonlighet i Hallsbergs kommun att skicka in förslag. Senast den sista oktober ska nomineringarna till kommunens stipendier vara inne.

Annons
Maud Stranneby, från Hembygdsföreningen/Konstföreningen, blev i fjol vald till årets eldsjäl.ARKIVBILD: BARBRO ISAKSSON

Kulturstipendiet har delats ut sedan 1968. Det ska gå till en enskild person, grupp eller förening med anknytning till Hallsbergs kommun som sysslar med konstnärligt eller kulturellt arbete.

Stipendiet till årets eldsjäl har funnits sedan 2001 och det ska tilldelas en eller flera personer som är verksamma inom föreningslivet i Hallsbergs kommun.

För båda stipendierna gäller att någon annan måste lämna in nomineringen, stipendiet kan inte sökas av kandidaterna själva.

Den 31 oktober ska dessutom kandidaterna till titeln som årets idrottsutövare i kommunen överlämnas till kultur- och utbildningsnämnden. Nämnden är även jury när det gäller de två stipendierna.

Belöningen för de båda stipendiaterna och årets idrottsutövare är 8 000 kronor. För samtliga tre utmärkelser gäller att de bara kan gå till samma person en gång.

Nomineringar ska lämnas senast den 31 oktober till kommunens kultur- och föreningsavdelning.

Lilian Forsgren.

Mer läsning

Annons