Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höga ambitioner i Alléskolans nya programförklaring

Alléskolan ska bli bäst i klassen! Ord som ”framåtanda, utvecklingsvilja och engagemang” ryms i den programförklaring om gymnasieskolan som de tre medlemskommunerna arbetat fram.

Annons

Den nuvarande programförklaringen antogs 1999 och den tillkom i en annan tid noterar ordförande i Sydnärkes utbildningsförbund Hans Karlsson. Numera är det konkurrens på ”gymnasiemarknaden” och eleverna har många skolor att välja mellan.

Det ställer andra krav på Alléskolan för att locka både elever och personal.

– Med den här programförklaringen vill vi markera att vi har höga ambitioner, säger Hans Karlsson.

Formuleringarna i programförklaringen har manglats i kommunstyrelserna i Hallsberg, Askersund och Laxå, samt i utbildningsförbundets direktion och med representanter för personalen. Snart är det dags att klubba programförklaringen i respektive kommunstyrelse.

I dokumentet heter det bland annat att förbundets utbildningar måste vara de självklara valen för regionens ungdomar, vuxna och arbetsgivare. Ambitionen är att de utbildningar som skolan erbjuder ska kunna möta både lokala och globala kompetenskrav. Det ska ske genom nära samverkan med medlemskommunerna, arbetsliv i regionen och andra gymnasieskolor. Det kommer också att läggas mycket resurser på omvärldsbevakning och på internationellt utbyte.

– Vi ska erbjuda det som krävs för att våra elever ska nå bra studieresultat, säger Hans Karlsson.

I en allt annat än bakåtlutad formulering heter det att SUF:s ledstjärna ska vara framåtanda. ”Verksamheten ska präglas av utvecklingsvilja, engagemang och högsta kvalitet.”

På frågan om det är något som saknats tidigare formulerar Hans Karlsson ett svar som även det syftar framåt.

– De som studerar hos oss ska veta att det är hög klass på de resurser vi erbjuder både vad gäller pedagogik och studiemiljö.

Ambitionen är också att Alléskolan ska vara en attraktiv för lärarna, den mest eftertraktade arbetsplatsen i länet inom sitt verksamhetsområde som det formuleras i programförklaringen.

Mer läsning

Annons