Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK tar fart mot fyran

Avslutning, säsongsupptakt och testspel. Efter en lyckad fotbollssäsong med avancemang till fyran samlades IFK Hallsbergs A-lag i går för en träning med många inslag.

Annons
Fyra tänkbara nyförvärv testspelade när IFK Hallsbergs A-lag i går tränade.BILD: SAMUEL BORG

Egentligen skulle sju spelare ha testspelat i går, men tre lämnade återbud.

– Vi har en stabil stomme som jag är nöjd med. Men vi hoppas få in tre nya spelare. Vi behöver en i varje lagdel. Det vore det ultimata, säger Ronny Gustavsson om sitt spelarmaterial.

Helst vill han att spelarna ska vara från närområdet.

– Jag vill ha spelare som har en anknytning till Hallsberg. Det är så vi måste jobba. Det blir en bättre gemenskap om de känner varandra, är Gustavssons filosofi efter att ha lett laget under två säsonger.

Vad har ni för målsättning nästa säsong?

– Som nykomling säger man alltid att man ska klara sig kvar. Vi har som mål att vara på den övre halvan. Lyckas vi få de nyförvärv som jag vill ha är det absolut inget orimligt mål, säger Ronny Gustavsson.

Laget har spelat systemet 4-3-1-2 och Gustavsson ser ingen anledning att ändra på det. Men det förutsätter givetvis att truppen har den typen av spelare som passar det systemet, tillägger han.

Har problemen med att få ihop en styrelse stört laget?- Nej, ingenting. Jag har inte varit orolig för fem öre. Det har inte stört oss, säger Ronny Gustavsson, som menar att det finns personer som varit engagerade i klubben under lång tid som hade kunnat rycka in om det blivit kris.

Anfallaren Mirza Cano ser en tung anledning till att laget lyckades ta sig till fyran:

– Alla ville verkligen vinna.

Vad säger du om att spela i fyran nästa säsong?

– Det är kul. Jag har längtat länge efter att få göra det, säger Mirza Cano.

Mittfältaren Marcus Kenttä kan se fram emot tuffa derbyn mot sin gamla klubb Vretstorp. Han spelade tre säsonger där tidigare, efter att ha lämnat IFK Hallsberg. Men till årets säsong var han tillbaka i Hallsberg.

Läs mer i söndagens NA.

Domare och tränare. Tränaren Ronny Gustavsson agerade domare under gårdagens kombinerade avslutning och upptakt, då tre nya spelare testspelade.BILD: SAMUEL BORG
Mittfältaren Marcus Kenttä ser fram emot tuffa derbyn mot Vretstorp, sin gamla klubb.BILD: SAMUEL BORG
IFK Hallsbergs anfallare Mirza Cano hugger på en boll.BILD: SAMUEL BORG

Mer läsning

Annons