Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte Hallsbergs fel att verkstadsbygget dröjer

Kommunstyrelsens ordförande Andreas Svahn (S) säger så här: – Ingen kan lasta Hallsbergs kommun för att verkstadsbygget dröjer.

Annons
inte orolig. Verkstadsbygget i Rala dröjer och trots att Hallsberg ligger ute med miljonbelopp känner kommunstyrelsens ordförande Andreas Svahn (S) ingen oro.

Hallsberg. Enligt Andreas Svahn finns heller ingen anledning att oroa sig för att Hallsberg ska förlora pengar i Train Alliance-affären.

En delredovisning visar att Train Alliance har betalat 95 000 kronor till kommunen hittills, medan kommunen gjort utlägg med drygt 1,8 miljoner i projektet.

– I mångt och mycket är det kostnader för planarbetet. Det är så kommunen gör, sen regleras det i efter hand. Det var likadant vid Postens etablering, exempelvis.

– Våra framtida insatser kommer att regleras i exploateringsavtalet, när det gäller utlägg för vatten, avlopp och liknande. Kommunen är inte inblandad i kostnaderna för marken, säger han.

Varför har kommunen tillåtit att tripp-trapp-husen i centrum fått förfalla till ruckel?

– Vi för samtal med ägarna Train Alliance om det. Innan sommaren blev det sagt att husen skulle börja rustas i augusti.

Är du medveten om att olyckskorparna kraxar över Rala?

– Ja, men marken är i dag värderad till 100 miljoner. Varför skulle Train Alliance lägga ned de jättepengarna om de inte menar allvar med projektet?

Andreas Svahn håller med om att det är olyckligt att bygget dröjer.

– Det slår mot Train Alliance rykte, men det är inget man kan lasta kommunen för.

– Kommunens roll när det gäller etableringar är att underlätta för företagen, inget annat. Det vill vi vara tydliga med.

Mer läsning

Annons