Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Isstjärnor gjorde upp

I går arrangerade konståkningsklubben SK Tranan ”Hallsbergsstjärnan”.
90 konståkare i 13 klasser gjorde upp i Sydnärke­hallen.

Annons
Hemmaåkarna Alva Eriksson och Moa Sundqvist från SK Tranan pustar ut efter att de klivit av isen.BILD: SAMUEL BORG

Hallsbergsstjärnan är en så kallad stjärntävling, vilket innebär att åkarna är indelade i A-, B och C-nivå, beroende på svårighetsgraden i programmet. De som tävlade i Sydnärkehallen i går var C- och B-åkare, uppdelade i klasserna minior, junior och ungdom.

Den här upplagan av Hallsbergsstjärnan, den åttonde i ordningen, hade något färre deltagare än i fjol, berättar klubbens ordförande, Ann-Sofie Ahlm.

Moa Sundqvist kommer från Kumla och Alva Eriksson bor i Örebro, men båda är med i SK Tranan. De tävlade i klassen Ungdom C3. Båda fick starkt stöd av klubbkamraterna i publiken när det var deras tur.

Moa Sundqvist inledde sitt program till tonerna av ”Eye of the tiger”. Efteråt var hon dock inte helt nöjd med sin insats, på grund av ett hopp:

– Jag blev jättenervös och hoppade för tidigt, så då ramlade jag omkull. Men resten gick helt okej, säger hon och förklarar att det var alla anhöriga i publiken som spelade nerverna ett spratt.

Alva Eriksson var nöjd, men trött, efter sin uppvisning.

Läs mer i söndagens NA.

Uppsala AKK:s Julia Axelsson var en av de 90 tävlande i Hallsbergsstjärnan i går. Hon tävlade i klassen Minior C3.BILD: SAMUEL BORG

Mer läsning

Annons