Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jensen och Telemo - SD:s två nya ansikten

Med nästan sju procent av rösterna i valet gick Sverigedemokraterna från två till tre mandat i fullmäktige. NA har träffat nykomlingarna Elin Jensen och Majlis Telemo som tar plats på två av partiets stolar under den kommande mandatperioden.

Annons
Majlis Telemo och Elin Jensen är Sverigedemokraternas nya företrädare i Hallsberg. Partiets tredje mandat innehas av Andreas Larsson, som hade en av platserna under förra mandatperioden.BILD: SAMUEL BORG

Majlis Telemo har varit medlem i partiet i fyra år. Elin Jensen gick med för några år sedan.

Ingen av dem har någon erfarenhet av politik sedan tidigare.

Varför gick ni med i Sverigedemokraterna?

– Jag tycker att de har en bra inställning till det svenska samhället. Partiet vill värna om familjen, de äldre och de vill ha en bättre skola, säger Majlis Telemo, som bor i Sköllersta.

Östansjöbon Elin Jensen arbetar vid ortens ridskola. Partiets syn på brottslighet var en avgörande faktor:

– Det är bra att de vill förbättra arbetet mot brottslighet. Jag tycker att samhället har gått mot mer brottslighet. Det är bara att läsa statistik från BRÅ. Det spelar ingen roll vad experterna säger, våldet ökar i Sverige, säger Elin.

Majlis Telemo vill framför allt arbeta med områden som äldre- och barnomsorg, kriminalitet och familjefrågor. Hon anser att det borde införas fler fritidsgårdar för att förebygga kriminalitet.

Klassmorfar och mentorskap är andra förslag de vill lyfta fram inom skolan.

Hur ser ni på att SD:s två företrädare under den gångna mandatperioden var i stort sett helt frånvarande?

– Urdåligt. Så gör man inte. Har man fått ett uppdrag ska man fullfölja det på bästa sätt. Vi kommer absolut att vara med, säger Majlis Telemo.

Elin Jensen anser inte att man kan kritisera partiet med tanke på den bakgrund som vissa medlemmar har i exempelvis Vit maktrörelsen.

– Då är ju i sådana fall alla i Vänsterpartiet kommunister, säger Elin Jensen.

Läs mer i onsdagens NA.

Sverigedemokraterna Elin Jensen, Majlis Telemo och Andreas Larsson på plats vid måndagens fullmäktigesammanträde. Framför dem sitter Ingrid Grahn och Erik Storsveden från Folkpartiet och framför dem Birgitta Liljerås (KD).BILD: BABRO ISAKSSON.

Mer läsning

Annons