Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kävesta samarbetar med Ryssland

Sköllersta. Kävesta folkhögskola får 106 000 kronor för ett samarbetsprojekt med en rysk skola under nästa läsår. Pengarna kommer från Internationella programkontoret (IPK).

Annons

Syftet med projektet är att eleverna från Kävesta och folkhögskolan i Veliky Novgorod i Ryssland ska få större förståelse för varandras länder och demokratiska system, enligt Tom Landberg, som är lärare på Kävesta folkhögskola och ansvarig för projektet.

Skrämmande

– Många svenskar har förutfattade meningar om ryssar och Ryssland. Av historiska skäl kan Ryssland uppfattas som skrämmande. Genom detta projekt får våra deltagare uppleva vardagen tillsammans med ryska studenter, säger Tom Landberg.

Det är en av klasserna på Kävesta som ska delta i projektet och eleverna kommer att arbeta med det inom ramen för flera av skolämnena.

Besöker varandra

Projektet avslutas med att eleverna från de båda skolorna besöker varandra under en vecka vårterminen 2013. Utöver pengarna från IPK skjuter Kävesta folkhögskola själv till lika mycket, 106 000 kronor, till projektet.

Mer läsning

Annons