Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klartecken för nya bostäder

Nu är det klart – det blir fler bostäder i centrala Hallsberg. Kommunfullmäktige har beslutat att 72 nya lägenheter ska byggas i kvarteret Kronan, bakom hotell Stinsen.

Annons

Med lätta steg gick kommunalrådet Magnus Andersson (S) upp i talarstolen när kommunfullmäktige hade möte i veckan. Detta var ett ögonblick som många har väntat på.

– Vi står inför en gynnsam utveckling i Hallsberg. De 20 nya lägenheterna i kvarteret Kopparslagaren var fulltecknade innan de byggdes. Nu kommer Kronan, och vi vet att det finns 100 intresserade, sade han.

Hade föredragit privat

Oppositionsrådet Ewa Unevik (M) hade ingenting att erinra. Hon ser beslutet att bygga nya bostäder som en del av Hallsbergs vision, att kommunen ska ha mer än 16 000 invånare år 2025.

Anders Lycketeg (C) är inte helt bekväm med formen för projektet.

– Det är första gången jag står här i kommunfullmäktige och förordar att vi ska bygga i egen regi, sade han.

Lycketeg hade helst sett att de tre hyreshusen byggdes av privata investerare. Men som han själv konstaterade har det inte gått att få till. Och nu är det hög tid att kommunen står upp för företag och andra som väntar på nya bostäder, menade han.

Det är dock sagt att man ska erbjuda intresserade företag att bygga kvarteret Kronan tillsammans med Hallsbergs kommun, i ett partnerbolag. Om ingen vill det så bygger kommunen själv, troligen redan i höst.

Mer läsning

Annons