Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen bjuder företag på fotboll med mat och vin

Att bjuda på mat och vin är inget konstigt i Hallsberg. Kommunens näringslivsenhet bjuder befintliga företagare på allsvensk fotboll, mat och vin och ofta finns kommunalrådet Thomas Doxryd (S) under representationerna.

Annons

Totalt kostade strategin med att bjuda företagare på mat och dryck i samband med en allsvensk fotbollsmatch ungefär 100 000 kronor den gångna säsongen. Thomas Doxryd tycker det är väl investerade pengar.

- Absolut är det så. Vi börjar skörda frukt nu och Hallsberg syns här och var i Sverige.

Det etiska perspektivet då? Ni sitter ändå och äter och dricker för skattepengar? Hade det inte gått lika bra att åka ut till företaget med en påse bullar och en termos kaffe?- Det gör vi också. Visst äter och dricker vi, men vi jobbar samtidigt.

Men måste ni dricka vin och öl?- Det här är den form vi valt och vi har en policy som kommunfullmäktige beslutat. När vi representerar är det den som är ansvarig som bestämmer om det ska vara alkohol till maten.

Men ni dricker ju varje gång?- Det handlar om det lämpar sig eller inte. Bjuder man på en lördag när man är på fotboll så är det okej. Och det handlar alltid om måttlighet.

Vad tror du vanliga skattebetalare i Hallsberg tycker om att de får betala alkohol?- De företagare vi bjuder är väl vanliga skattebetalare.

Jo, men 99 procent av skattebetalarna i Hallsberg kommer inte i fråga?- Nej, men jag tror folk har stor förståelse för vårt arbete.

Mer läsning

Annons