Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magdalenas stora intresse är att "turfa"

Cykel, hjälm, vattenflaska och så mobilen förstås. Det behöver Magdalena Pettersson i sitt intresse: Turf.

Annons
Magdalena Pettersson håller på med turf, ett slags spel och motionsform som innebär att man tar sig till vissa zoner för att få poäng. Hallsbergs station har Magdalena intagit över 200 gånger.

Det händer att hon är ute i fyra, fem timmar, även om hon tänkt ta en kort tur. Väder spelar ingen roll, hon tar sig fram i alla väder. Magdalena Pettersson har fastnat för motionsformen Turf, ett spel som finns som mobilapplikation.

– Jag älskar att turfa. Det är inte svårt, man kan göra det lite eller mycket, och man måste inte tävla. Det ger också en gemenskap och bra motion, säger Magdalena.

Spelet går ut på att ta över zoner och få poäng. Det gör man när man befinner sig fysiskt i en zon och det mäts genom gps på mobilen. NA träffar Magdalena på Hallsbergs station, en av de drygt 40 zonerna i Hallsberg och den hon intagit flest gånger.

– Det här är 206:e gången, säger hon och visar på mobilen hur det går till när hennes spelmarkör visar att hon är på rätt plats och kan håva in poängen.

Magdalena blev tipsad om turfing av en annan användare och i februari testade hon själv. Och blev fast.

– Först promenerade jag runt. Nu cyklar jag och är ute nästan varje dag. Ibland passerar man samma ställe flera gånger, och det kan gå ganska fort.

Spelet är också socialt. Magdalena är noga med att själv hälsa nya spelare välkomna och åker på träffar med andra turfare.

– Jag hoppas att ännu fler ska börja. Det är så roligt, intygar hon.

Mer läsning

Annons