Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkte mördaren får snart komma hem 

24-åringen har varit internationellt efterlyst i snart ett år för det misstänkta mordet på en släkting i Sköllersta.Inom kort kan mannen komma att utlämnas från Sydafrika där han fortfarande befinner sig.

Annons

Den 1 augusti förra året inträffade det misstänka mordet i Sköllersta. 24-åringen som misstänks för mordet har sedan dess varit på rymmen.

Efter pappersstrul med den utlämningsbegäran som Sverige lämnade in i januari kan 24-åringen inom några veckor vara hemma i Sverige igen. Under måndagen hölls en domstolsförhandling i Pretoria där begäran behandlades.

Den tidigare utlämningsbegäran som kompletterats ska nu vara korrekt.

– De anser att den är formellt riktig och nu ska den prövas. Han ska då begäras utlämnad vilket han kommer att medge. Sedan ska domstolen fatta beslutet. Man räknar med att det kan ta runt 3-6 veckor, säger 24-åringens advokat Martin Karlsson.

Förhoppningen är att han ska vara i Sverige igen i september. När 24-åringen väl är tillbaka i Sverige kommer en häktningsförhandling att hållas omgående.

Hur mår han?

– Bra så tillvida att det har varit en så lång väntan och att det nu äntligen är på gång. Det har varit diskussioner i nästan en månad om att han ska inställa sig, men det har hela tiden skjutits upp, säger Martin Karlsson.

Mer läsning

Annons