Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nästa Hallsberg!

För tredje året arrangeras Nya Rallarrundan i Hallsberg, friskvårdsloppet där alla kan delta. – Vår ambition är att loppet ska vara en riktig folkfest, säger tävlingsledare Carina Hall.

Annons

Rallarrundan har egentligen gamla anor. Men för två år sedan var det omstart. Från att ha varit en friskvårdsaktivitet enbart för kommunanställda fick loppet ny profil och blev öppet för alla.

– Sedan dess har intresset vuxit. Många uppskattar att det ordnas en folklig motionsaktivitet även i den här delen av länet, menar Carina Hall.

Årets Rallarrunda är måndag den 1 juni. Man kan anmäla sig fram till en timma före start, men för ordinarie avgift gäller senast 26 maj.

Loppet är fem kilometer och banan sträcker sig längs gång- och cykelbanor via ekoparken och centrala Hallsberg. Innan start håller Forma gym i gemensam uppvärmning.

Alla som fullföljer loppet belönas med baguette, dryck och plakett. Det lottas också ut priser, bland annat finns chans att vinna en cykel.

I fjol var det många som hörsammade arrangörens tips och tog med filtar som de slog sig ner på efter loppet för att fika med kollegor, grannar och vänner.

– Det blev väldigt trivsamt. Vi ordnar ju också enklare servering vid arenan för publiken, säger Carina Hall.

Mer läsning

Annons