Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny politiker kritisk mot arbetsordning

Svaret på interpellationen var respektfullt och bra – men kom besvärande sent.
Nykomlingen Tomas Hagenfors (KD) inleder sin politiska karriär i Hallsberg med kritik av arbetsordningen i kommunfullmäktige.

Annons

För någon månad sedan ställde Tomas Hagenfors en interpellation till socialnämndens ordförande. Han ville veta på vilket sätt kommunen ger stöd och hjälp till kvinnor som utstätts för våld och övergrepp.

I samband med kommunfullmäktige i måndags presenterade socialnämndens ordförande Inga-Britt Ritzman (S) ett svar. Det låg dessutom skriftligt på ledamöternas bord när mötet började. Så brukar det fungera när interpellationer hanteras i fullmäktige.

– Jag skulle önska att fler kunde få vara med och tala i en så här viktig fråga, att vi fick svaret oss tillhanda tidigare. Det är lite besvärande att få svaret så här direkt på bordet, sade Tomas Hagenfors.

Synpunkten ska tas upp

Fullmäktiges ordförande Hans Karlsson (S) verkade inte tycka det var läge att dividera om rutiner mitt i brinnande möte. Han sade att synpunkten skulle tas med till ett planerat sammanträde om fullmäktiges arbetsordning.

Vad gäller själva frågan om stöd till utsatta kvinnor så har den länge varit levande i Hallsberg. I fjol resulterade det i att kommunfullmäktige fattade beslut om ett kvinnofridsprogram. Utifrån det ska även varje förvaltning hålla sina egna program aktuella.

– Visst kan stödet alltid förbättras. Mycket har gjorts, och pengar har avsatts till utbildningsinsatser. Och vi har ett handlingsprogram – jag är mycket stolt för att vi har det här, sade Inga-Britt Ritzman.

Barbro Isaksson

Mer läsning

Annons