Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya hyrorna för Hallbo klara

Hyran för den som bor i en av Hallbos fastigheter höjs med en procent under nästa år. För en trea för 5790 innebär det en höjning med cirka 58 kronor i månaden.

Annons

Samtal har pågått under hösten mellan Hallbo och hyresgästföreningen, där diskussionen berört ekonomin på både kort och lång sikt. Överenskommelsen blev en höjning av hyrorna med en procent.

”Det är bra

att hyresgästföreningen tittar långsiktigt på Hallbo men extra bra känns det att Hallbo är med och skapar ekonomisk trygghet för hyresgästen”, skriver Peter Hjalmarsson i ett pressmeddelande.

Tryggheten handlar bland annat om en bo-kvar-garanti, där hyresgästen inte ska behöva flytta på grund av för stora hyreshöjningar efter genomförda renoveringar.

”Det känns bra att hyresgästerna i och med det här kan känna sig mer trygga i sitt boende”, kommenterar Göran Andersson, från hyresgästföreningen.

Till nästa års

planerade underhåll hör att påbörja fönsterbyten på Fredsgatan i Hallsberg och även fortsätta med det samma i Vretstorp. Underhåll av utemiljön kommer att ske i Östansjö och Hallsberg och installation av köksfläktar ska ske i Hallsberg och Pålsboda.

Hyreshöjningen gäller från januarihyran och omfattar samtliga lägenheter, garage och p-platser.

Mer läsning

Annons