Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nye gatuchefen fickett hett mottagande

Kommunen har en ny gatu-chef sedan några veckor tillbaka. Per Runfeldt kastades rakt in i hetluften på sitt nya jobb.

Annons
Per Runfeldt, kommunens nya gatuchef, kastades rakt in i hetluften när vädret slog om och blev milt. BILD: SAMUEL BORG

Det har varit bråda dagar för gatukontoret sedan vädret slog om och blev milt. För Per Runfeldt blev det däremot hett – om öronen:

– Förra måndagen blev jag totalt nedringd. Jag räknade till att jag fick 32 samtal fram till klockan två, säger Per Runfeldt.

Torsdagen veckan innan hade han sitt första jourpass som ny enhetschef för gata-, park- och VA-avdelningen. Dagen efter övergick den långvariga kylan till mildväder. Efter att en tung sopbil kört sin tur på vägarna i Hässleberg och packat ihop snömassorna blev det svårt för bilisterna att ta sig fram. Telefonen började gå varm med klagomål. Runfeldt fick åka till kontoret och beordra ut snöröjare.

– På lördagen började det regna och det blev glashalt på vägarna. Då fick vi åka ut och skrapa och sanda ännu mer, berättar Per Runfeldt.

Natten mellan lördag och söndag sov han på en brits i gatukontorets lokaler.

Efter måndagens anstormning av arga hallsbergare tystnade telefonerna i takt med att gatukontoret hann ifatt med snöröjningen.

– På tisdagen ringde två stycken och gav oss beröm. Annars hade det i princip bara varit råskäll. Det vänder ganska fort.

Per Runfeldt har tidigare arbetat som projektledare i Västerås med att bygga gator, parker och VA-nät i nya bostadsområden.

Läs mer i lördagens NA.

Mer läsning

Annons