Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orättvist att spara på vägarna

Det var fullt till bristningsgränsen i kommunens konferenssal Utsikten när besparingarna på vägsamfälligheterna diskuterades på tisdagskvällen.

Annons
Morgan Svensson, kassör i Ekeberga-Översta vägsamfällighet, är bekymrad över att kommunen vill spara 150 000 kronor på underhållet av de enskilda vägarna. - Vi har det svårt nog redan som det är i dag, säger han.BILD: GÖRAN KEMPE

Det var 36 personer som aviserat sin närvaro, men ett drygt 40-tal var på plats när besparingarna på 150 000 kronor debatterades. Efter mötet tycktes de flesta anse att samfälligheternas ekonomiska framtid verkar utsiktslös.

På plats för att lyssna på synpunkterna från vägsamfälligheternas företrädare fanns miljö- och tekniknämndens ordförande Christina Johansson (S), förvaltningschefen Peter Israelsson och tekniska chefen Marianne Christensen.

Svaret de fick var att besparingen skulle slå hårt mot samfälligheternas redan ansträngda ekonomi.

– Det är orättvist att vi ska tvingas betala mer för vägunderhållet som tätortens invånare får via skatten, sa samfälligheternas företrädare samfällt.

Göran Kempe

Läs mer i torsdagens NA.

En uppgiven stämning mötte tekniska chefen Marianne Christensen när representanterna för kommunens vägsamfälligheter gav sin syn på sänkningen av kommunens bidrag till de enskilda vägarna.

Mer läsning

Annons