Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orientering från morgon till kväll

Alla länets orienteringsklubbar med ungdomsverksamhet samlades under den gångna helgen i Åsbrohallen i Västra Å. Arrangörer av årets sommarläger var OK Tylöskog och OK Tisaren.

Annons
På språng. På söndagen begav sig alla lägerdeltagare och deras ledare ut i skogen för ett pass med Pokerorientering. I täten går Jonatan Kraft, Nils Kylborn och Johannes Green.

ÖLOF:s sommarläger i orientering inbjuder alla ungdomar mellan 10-16 år där träningen sen sker nivåuppdelat.

– Vi har ett par aspiranter till ungdoms-SM med bland deltagarna, men många är annars unga nybörjare. Banorna i skogen här intill är hela spannet från gröna nybörjarbanor och upp till röd nivå, säger Britt-Marie Forsgren, orienteringsledare från OK Tisaren med medlemmar från Hallsberg och Kumla.

Sammanlagt sju klubbar fanns representerade på lägret, från OK Milan från Nora i norr och ner till Askersunds OK.

Hur är framtidsutsikterna för orienteringen?

– Som det känns just nu är de faktiskt riktigt bra. Orientering ingår i skolplanens ämne idrott och hälsa, och det känns som om skolorna börjat vakna till nu. I samarbete med SISU har kartor tagits fram också som skolorna använder sig av. Skolornas satsning har givit resultat i att vår klubb fått ett nytt barn varje vecka nu under våren som föräldrar ringt och anmält till verksamheten, säger Britt-Marie Forsgren.

Men Tomas Olausson, ledare i Askersunds OK, ser också bekymmer:

– Vi har fått till återväxten i föreningen bättre nu, via de sommarorienteringar vi haft sista åren. Men problemet är att många flyttar från Askerund när de är i 18-19-års åldern. Det gör att vi får ett jätteglapp mellan de yngsta barnen och de många aktiva som är uppåt pensionsåldern eller ännu äldre, säger Tomas Olausson.

Läs mer i måndagens NA.

Mer läsning

Annons