Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

OS-tjejen Jenny siktar mot fler medaljer

13-åriga Jenny Öster-Hall har blivit uttagen att tävla i judo i Special Olympic i Aten. Hon har alltid gillat att träna, men att det skulle leda så här långt hade ingen kunnat tro.

Annons

Egentligen är Jenny Öster-Hall redan en stor vinnare.

Hon har efter att hon fick diagnosen autism börjat i en skola där hon trivs mycket bra. Och genom en operation som förlängde hennes hälsenor har hon de sista åren också kunnat gå mycket bättre.

Jenny tränar två dagar i veckan på nybildade Kumla Kampsportförening, och har tidigare även tävlat i simhopp. Det där med tävlingar är verkligen något hon gillar, där hon utan minsta nervositet fokuserat tar sig an sin uppgift.

Efter en bronsmedalj i Stockholm och en guldmedalj i Gävle blev Jenny första reserv till att i juni delta i Special Olympic i Aten.

När vi ses i familjens villa i Vretstorp är det sedan en kort tid tillbaka klart att Jenny ska få delta.

Jenny är blyg, och överlåter det mesta av snacket till fosterföräldrarna Yvonne och Roger Berger. Men när det blir tal om att ta med medaljerna ut i solskenet för fotografering skiner hon upp i ett stort leende, och snart berättar hon om andra gånger då familjen varit utomlands.

– Ja, själva resandet är Jenny van med sedan tidigare. Men annars är vi helt nybörjare på vad Special Olympic innebär, säger Yvonne Berger som så klart är mycket stolt över Jennys bedrift.

– Jenny är en mycket envis tjej. Och hon har fått kämpa mycket i ett liv kantat av motgångar. Kanske är det det som gjort henne så stark.

Den 19 juni reser Jenny iväg med de andra ungdomarna som ska tävla för Sverige. Några dagar senare kommer Yvonne och Roger efter, för att vara på plats då tävlingen inleds med en stor parad den 25 juni.

Det blir onekligen en annorlunda midsommardag för familjen.

Mer läsning

Annons