Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pensionat Solsidan – en plats för skratt

I kväll är det premiär för årets uppsättning av Svennevadsspelet. Nya manusförfattare och en förflyttning i tiden är några av nyheterna som bjuds publiken när de checkar in på Pensionat Solsidan.

Annons
Snart premiär. Sofia Nornsäter och Andreas Ludvigsson repeterar inför premiären av Svennevadsspelet 2010, som går under namnet Pensional Solsidan.

Handlingen i årets spel är förlagt i nutid, vilket är första gången i spelens historia.

– Tidigare har vi alltid spelat i dåtid, mycket 20-30- och 50-tal. Vi tyckte att det var roligt att prova något nytt, säger Ingrid Olsson-Gustafsson som varit med i spelen i 21 år.

Publiken kommer att få se förvecklingarna när pensionatägaren Egon, spelad av Andreas Ludvigsson, försöker få pengar av sin rike amerikanske släkting.

– Men kravet är att han är gift, vilket han inte är, och där börjar förvecklingarna, berättar Andreas.

Manus till årets spel är skrivet av Andreas och Ingrid tillsdammans med Camilla Frisberg och Gunilla Pettersson, som också har roller i uppsättningen. Tre månader tog det att få ihop manuset.

Hoppas på mycket skratt

– Tidigare har ju AnneMarie Hellström skrivit manus, men eftersom hon slutat i föreningen fick vi ta över, berättar Andreas som är nöjd med slutresultatet.

– Det var bara att sätta i gång för att få det gjort och till slut hade vi ett manus som även fick godkänt av styrelsen i föreningen, berättar Andreas.

– Publiken kommer att få skratta väldans mycket. I alla fall hoppas vi att de gör det.

– Vi ville ha ett lättsamt spel. Folk behöver få skratta. Det är så mycket elände i världen annars, konstaterar Ingrid.

30 personer medverkar i spelet, varav tolv syns på scenen. Svennevadsspelet spelas på Sörbergs hembygdsgård utanför Svennevad fram till den 8 juli.

Mer läsning

Annons