Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pojkar gripna för skadegörelse 

Transtenskolan och Alléskolan utsattes för omfattande skadegörelse i helgen. Två pojkar i 15-årsåldern är misstänkta för dådet. Förhör har inletts och socialtjänsten är inkopplad.

Annons

Vid 19-tiden på lördagskvällen utsattes en byggvarubutik i Hallsberg för inbrott. En fönsterruta var krossad och föremål stulna.

Polisen tog genast upp sökandet efter gärningsmännen. En timma senare hittades två pojkar utanför Transtenskolan. En av dem bar kniv.

Samtidigt uppdagades att en stor del av Transtenskolans fönster var nersprejade med färskt klotter. Även vägskyltar och informationsskyltar var nedklottrade, liksom en rad fönster på Alléskolan.

– Vår ungdomspolis jobbar aktivt med ärendet, och socialtjänsten är inkopplad. En av pojkarna är förhörd i nuläget, sade Sydnärkepolisens utredningschef Helena Fredriksson på måndagen.

Hänger det som hänt ihop med tidigare skadegörelse i Hallsberg i höst?

– Det kan jag inte uttala mig om än. Det som hänt i helgen är mycket att fokusera på, säger Helena Fredriksson

Under gårdagen kallades åklagare in som förundersökningsledare. Åverkan mot skolorna kommer sannolikt att rubriceras som grov skadegörelse. Den pojke som ertappades med kniv är även misstänkt för brott mot knivlagen.

Mer läsning

Annons