Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poliser tvingades arbeta med lånade vapen 

Låset till vapenrummet fungerade inte och poliserna tvingades arbeta hela passet med lånade tjänstevapen, av en typ de inte var vana vid. ”Synnerligen allvarligt”, menar skyddsombudet.

Annons

Händelsen, som inträffade lördagen den 17 augusti på polishuset i Hallsberg, beskrivs i en tillbudsrapport som ett hot mot verksamheten.

Det var i samband med att de båda kvällspatrullerna skulle gå på sina skift som felet upptäcktes. Vapenrummets lås gick inte att få upp och poliserna kunde varken få tag i tjänstevapen, nycklar till polisbilar eller kommunikationsutrustning. Ingen servicepersonal gick att få tag i.

Vakthavande befäl i Örebro beslutade då att den ena kvällspatrullen skulle låna dagpatrullens utrustning. Till den andra levererades låneutrustning och extra bil från Örebropolisen.

Skyddsombudet skriver i tillbudsrapporten att händelsen ledde till ”stor otrygghet för personalen som tvingas bära annan utrustning som de inte är vana vid”.

Några rutiner för liknande händelser finns enligt skyddsombudet inte. En tillsyn av låset till vapenrummet beställdes efter händelsen.

Mer läsning

Annons