Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för Det svänger på torget

Mitt i en redan händelsespäckad lördag i Sydnärke vågade sig Hallsberg på att bjuda in till det nya arrangemanget Det svänger på torget.

Annons
On The edge of forever, under deras spelning på torget i Hallsberg på lördagkvällen.

Klockan 14.30 ser det tunt ut med besökare. Men konferencier Eva-Lothe Madsen kör för fullt och ber en av arrangörerna springa efter en kopp kaffe till henne medan vi talar.

– Det har funkat jättebra idag. Även om det inte alla stunder är så många här samtidigt ser jag från min plats på scen hur folk kommer och går hela tiden, precis som vi vill att det ska vara.

Några fler besökare dyker upp tills Stefan Schützer, trollkarl från Askerund, intar scenen, och till den efterföljande femkampen med politikerna. SD hade under dagen sin lokal öppen och ballongprydd, men svarade aldrig på arrangörernas inbjudan till femkampen. Även MP saknades, då de lämnade återbud kort innan.

Nästa gång NA tittade till läget på torget, strax efter klockan 20.30, avslutade precis bandet On The Edge of Forever sin spelning i tilltagande regn och inför endast ett fåtal konsertbesökare.

En lång rad föreningar och organisationer stod bakom Det svänger på torget. Trots det något klena gensvaret första gången hörs redan röster om att göra arrangemanget årligen återkommande.

Arrangör i ny jacka.
Vakenhetsövning under trollkarlsbesök.

Mer läsning

Annons