Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protesterna gav resultat

Protesterna mot vägbesparingarna gav resultat. Politikerna lyssnade – och backade nästan. Det kommunala stödet till vägsamfälligheterna sänks, men bara under ett år. Efter det återställs bidraget igen.

Annons

Fyra politiker från miljö- och tekniknämnden deltog när vägsamfälligheternas ekonomiska framtid diskuterades på ett möte i tisdags. En av dem var ordförande Christina Johansson (S).

– Vi har lyssnat – och förstått att det är oerhört mycket arbete som läggs ned ute i vägsamfälligheterna i vår kommun, sade hon efter mötet.

Därför har nu politikerna omprövat sitt beslut. Den nödvändiga besparingen på 150 000 kronor genomförs, men bara för ett år.

Det betyder att kommunens bidrag till vägsamfälligheterna minskas från 15 till tio procent för år 2011. Året därpå återställs stödet till de ursprungliga 15 procenten av Trafikverkets beslutade driftskostnad.

– Under tiden får vi titta vidare på hur de enskilda vägarna ska hanteras i vår budget, om vi ska göra en annan fördelning, säger Christina Johansson.

Barbro Isaksson

Läs mer i fredagens NA.

Mer läsning

Annons