Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Retroparty hos Korsgren i Åsbro

På lördag blir det en lite annorlunda tillställning hemma hos familjen Korsgren i Åsbro. Ros-Marie Korsgren bjuder in till retro-party med start från klockan 15. Hon kommer ta emot i långklänning inhandlad på Myrorna för 85 kronor.

Annons

– Det är första gången jag har klänningen, jag köpte den egentligen till ett bröllop men där var klädkoden sedan en annan så den blev aldrig använd.

Rose-Marie vill få människor att tänka till kring vår livsstil och konsumtion och har anammat tankar kring återbruk. Temat på hennes retroparty är ” Titta vad jag hittat!”. Hon uppmanar alla besökare att komma klädda i återanvända kläder eller att ta med sig något man fyndat på second hand.

– Jag kommer bjuda på sju sorters kakor, så som det var förr, och duka med udda kaffeservis. Information har jag lagt ut via facebook, så får vi se sen hur många som kan tänkas komma.

Rose-Marie är även initiativtagare till miljökämpen och författaren Stefan Edmans besök på orten på torsdag nästa vecka, i Tallbackskyrkan klockan 18.30-20. Där är hon dock inte ensam arrangör utan har även med sig Svenska kyrkan i Lerbäck, Tallbackskyrkan, Åsbro Intresseförening, Naturskyddsföreningen i Askersund och Studiefrämjandet.

Mer läsning

Annons