Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"SD argumenterar inte för sin åsikt"

Kommunstyrelsen ställer sig bakom förslaget att landstingen i Örebro, Västmanland och Sörmland ansöker om att bilda en regionkommun 2015.
Sverigedemokraterna reserverade sig mot beslutet. Men när de andra partierna ville höra partiets ståndpunkter fick de inget gehör.

Annons

När kommunstyrelsen behandlade remissen som skickats ut för att ta fram ett underlag till en ansökan lämnade Elin Jensen (SD) in ett dokument, ett särskilt yttrande gällande regionfrågan. men något resonemang om partiets åsikter i frågan blev det inte, varken från Elin Jensen eller partikamraten Majlis Telemo.

– Vi bad att få kopior på yttrandet, men fick till svar att det kunde vi läsa sedan, säger Siw Lunander (S), som ledde sammanträdet då Thomas Doxryd var frånvarande.

Då bad Lunander om en muntlig dragning.

– Men det fick vi inte heller. Vi hade inte en chans att ta ställning till yttrandet, säger hon.

Siw Lunander anser att Sverigedemokraterna missar chansen till politiskt arbete när de gör så här.

– De argumenterar ju inte för sin åsikt, säger hon.

Telemo och Jensen gick inte att nå via telefon under gårdagen, men i ett mejl till NA skriver de att partiet med sitt särskilda yttrande redogjort för sina ståndpunkter. Jensen och Telemo anser att om kommunstyrelsens ledamöter velat bemöta yttrandet hade det bara varit att begära ordet.

”Om man ville läsa igenom vårt särskilda yttrande kunde ordföranden ajournerat mötet en kort stund”, skriver de.

Partiet motsätter sig i stora drag att man bildar regioner. Man är emot att länsstyrelsen centraliseras och vill att den nuvarande länsindelningen finns kvar.

Läs mer i fredagens NA.

Mer läsning

Annons