Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sköllersta får nya bostäder

Det drar ihop sig till bostadsbygge i Sköllersta. Kommunstyrelsen har fastställt ett förslag till detaljplan för ett område söder om kyrkan. Förslaget går nu ut för samråd, en träff är utlovad.

Annons
Åkern blir bostäder. Marit Österberg och Annelie Skoglund promenerar längsmed området öster om Klockarvägen som det ska byggas bostäder på. Foto: Alexander Lindhe

Sedan år 2012 har 100 nya lägenheter byggts i Hallsbergs kommun. Innan valet 2014 meddelade Socialdemokraterna att de vill bygga ytterligare 150 under kommande mandatperioden.

Närmast på tur stod Sköllersta. Och nu är planarbetet igång.

– Om det går som vi tänkt bör nya bostäder vara klara för inflyttning år 2017. Vem som ska bygga är inte beslutat ännu, säger kommunstyrelsens ordförande Andreas Svahn (S).

Det aktuella området ligger mitt i Sköllersta. Planen anses vara av intresse för alla på orten, och det kommer att ordnas en samrådsträff.

När NA besöker Sköllersta är kusinerna Marit Österberg och Annelie Skoglund ute och promenerar med sina hundar. Att området mellan Klockarvägen och Banvallen nu ska bli bostadsområde är nyheter framför allt för Sköllerstabon Marit Österberg, som tycker det är positivt för orten.

– Det finns inte mycket till salu här nu. Jag tänker att det är bra för alla äldre som kanske vill sälja sina hus men bo kvar här i orten.

Hon har själv bott i Sköllersta i 18 år och har inga planer på att flytta.

– Det är ett väldigt trevligt område som är lagom stort och med en på-landet-känsla, så jag och familjen planerar att bo kvar länge.

Mer läsning

Annons