Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skräp dumpat på nio ställen

Nyligen skrev NA om hur gammalt bilskrot dumpats i Björka lertag i Kumla. I helgen upptäcktes ett liknande tilltag i ett skogsområde i Pålsboda - på nio ställen.

Annons
I helgen förvandlades ett skogsområde i Pålsboda till soptipp då en mängd saker dumpades i gräset. Foto: Privat

”Någon har behandlat naturen som en soptipp” skriver personen som tipsat NA. Det var i söndags som upptäckten gjordes. Taggtråd, kakel, sladdar, högtalare, kläder, plast, matrester, kartonger, gamla bildelar och mycket annat hade dumpats på nio ställen i ett skogsområde i Pålsboda.

– Det är helt förkastligt. Folk i allmänhet brukar vara så pass upplysta att de slänger sitt skräp på återvinningsstationer, men det finns alltid mindre nogräknade personer som struntar fullständigt i sådant, säger Leif Welander, tidigare miljöchef i Hallsbergs kommun.

I Pålsboda har det varit problem med nedskräpning i perioder, uppger Welander.

– Det har varit problem titt som tätt med att folk har dumpat skräp i gamla grusgropen i Pålsboda.

I bland har rent miljöfarliga föremål slängts, som olja och bilbatterier, men Welanders uppfattning är att naturen och djurlivet inte har påverkats i området.

När det gäller trädgårdsavfall finns två kända platser i Hallsberg dit folk åker och dumpar, enligt Welander: Grusgropen i Pålsboda och intill kyrkan i Sköllersta.

Ett sätt att komma åt problemen med nedskräpning är att sätta ut fler stationer, menar Welander.

Mer läsning

Annons