Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skräpigt efter snön

Kommunen har haft snöupplag bredvid dammen i Hässleberg. Lorten som har samlats bekymrar folk.–Det finns ingen risk för miljöpåverkan, lugnar miljöchef Leif Welander.

Annons
Solkigt i Hässleberg. Enligt miljöchef Leif Welander har vinterns snöupplag vid Hässlebergsdammen inte hotat miljön. Men det blev otrevligt i strövområdet, menar boende på norr. Bild: Lars-Ivar Jansson.

Platsen där kommunen haft snöupplag i vinter ligger i norra Hallsberg, vid bostadsområdet Hässleberg. Strax intill ligger också koloniområdet och en promenadväg.

Boende på norr har varit fundersamma över snöupplaget. Och det som göms i snö kommer upp i tö. I dag är området smutsigt och fyllt av grus och skräp.

Vattnet inte hotat

En upprörd boende på norr säger så här:

– Det är ett mycket fint område som är rikt på fåglar, fisk och grodor. Många promenerar där varje dag. Kommunen har förstört miljön i området.

Enligt Leif Welander sker alltid en viss miljöpåverkan när snön faller ned, särskilt om mycket snö koncentreras på ett ställe. Men han ser inte upplaget i Hässleberg som en stor eller farlig miljöfråga. Vattnet är inte hotat.

– Men man kan i och för sig fundera på om platsen är lämplig, säger han.

Personalen från miljöavdelningen deltog inte när vinterns plats för snöupplag valdes ut. Det skulle man kunna göra nästa vinter, menar Leif Welander.

Lämpliga upplag

– Vi kan sätta oss ned med tekniska och se över var det kan vara mest lämpligt att ha upplagen. Någonstans måste ju snön läggas, säger han.

Mer läsning

Annons