Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spontan kör och folkdans

Den som firade midsommar på hembygdsgården Verners backe i Hallsberg kunde njuta av såväl spontan barnkör som dans av Norrbyringens folkdanslag.

Annons
Anna-Malin Eldståhl ledde körsång med några av de barn som firade midsommar vid Hallsbergs hembygdsgård.

Midsommarfirandet vid Verners backe gick till stor del i barnens tecken. Kön till fiskdammen ringlade lång och många killar och tjejer gick omkring och stoltserade nöjt med gosedjur som nästan var lika stora som de själva som de vunnit på lotteri. I fiskdammen fanns dock inte så stora vinster, men tvååriga Klara Ridderström-Nordkvist fick hjälp av mamma Maria Nordkvist med att dra upp en lien nalle i sin fångst.

– Det har blivit lite av en tradition för oss att gå hit till Verners backe på midsommar, det är trevligt och ganska lagom, sade Maria Nordkvist.

SommarsångerFör musikunderhållningen svarade Anna-Malin Eldståhl tillsammans med dragspelaren Magnus Andersson. Efter sommarsånger av exempelvis Evert Taube och Tomas Ledin, fick de barn som ville bilda en egen barnkör.

– Det brukar alltid finnas några som vill vara med och sjunga, sade Anna-Malin Eldståhl, som till slut lyckades locka fram ett tiotal barn för att sjunga exempelvis Idas sommarvisa.

Norrbyringens folkdanslag avslutade firandet med en dansuppvisning på hembygdsgårdens dansbana.

Klara Ridderström-Nordqvist får hjälp av mamma Maria Nordkvist att meta i fiskdammen på midsommarfirandet på Verners backe i Hallsberg.
Norrbyringens folkdanslag bjöd bland annat på schottis under sin dansuppvisning på firandet i Hallsberg.

Mer läsning

Annons