Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Suf fick gåva av Askersunds kommun

En skulptur som uttrycker fantasi, fruktbarhet och växtkraft. Med den gåvan vill Askersunds kommun visa sin uppskattning över Sydnärkes utbildningsförbund och de senaste årens utveckling av Alléskolan.

Annons

Samarbetet i Sydnärkes utbildningsförbund har inte alltid varit smärtfritt. För några år sedan lämnade Kumla kommun till och med förbundet, en splittring som tedde sig ödesdiger.

Men i stället för att dra åt olika håll satsade de tre kvarvarande kommunerna på ett fördjupat samarbete. Politikerna svalde prestigen och koncentrerade sig på vad som var bäst för Sydnärkes ungdomar.

– Från Askersund är vi väldigt nöjda med skolans utveckling. Förbundet har gått framåt och eleverna älskar Alléskolan, säger Askersunds oppositionsråd Calill Ohlson.

Som ett bevis på sin uppskattning överlämnade Askersunds kommun en gåva till Sydnärkes utbildningsförbund på fredagen. Och inte vilken gåva som helst, utan en relief av Askersunds ”egen” rikskonstnär Kennet Williamsson.

– Det är ett gediget konstverk som inbjuder till många assosiationer. Vi hoppas att ni, precis som vi, ska vara stolta över den, sade Per Eriksson (S), kommunstyrelsens ordförande i Askersund.

Direktionsordförande Hans Karlsson (S) såg både rörd och glad ut.

– Gåvan är ju en väldigt tydlig signal om att Askersund uppskattar vårt samarbete, sade han.

Barbro Isaksson

Läs mer i söndagens NA.

Mer läsning

Annons