Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tobias dröm har gått i uppfyllelse

Under hösten har Tobias Karlssons tonårsdröm om en egen dansshow gått i uppfyllelse. Det har gått så bra att föreställningen fortsätter spelas till våren.

Annons
Fartfylld och färgsprakande. ”En dans på rosor” baseras delvis på Tobias Karlssons eget liv. Man får möta fyra ungdomar i skolan och sedan när de möts igen efter 20 år. Berättelsen skildras enbart i dans och musik. – Att få underhålla med sin dans är jättekul och något helt annat än att tävla, säger Tobias Karlsson. Foto: Nikola Stankovic

Redan som 15-åring drömde Östansjösonen och dansaren Tobias Karlsson om en egen dansshow. Och är det någon som visat att det går att förverkliga sina drömmar är det väl Tobias. Trots mobbning och utanförskap höll han fast vid sin passion för dansen och kan nu leva på det han gillar bäst. ”En dans på rosor” baseras delvis på Tobias eget liv, och behandlar ämnen som utanförskap och sexuell förvirring som han själv upplevt.

– Med hjälp av dansen, med hjälp av en passion, kan man överkomma problem. Våga drömma, säger Tobias Karlsson när NA når honom på telefon.

I showen får man möta fyra skolungdomar. Kärlek uppstår, både besvarad, obesvarad och kanske inte helt ärlig. Sedan får man möta dem 20 år senare, när de har förändrats och hemligheter kommer fram.

– Showen är unik eftersom det är en pardansföreställning och där storyn bara beskrivs med dans och musik. Inte ett ord sägs, berättar Tobias.

Därför tycker han det är extra häftigt att publiken berörs av budskapet, och många har kommit fram efteråt och pratat och torkat en tår i ögonvrån.

Stödet hemifrån, från Hallsberg, är stort och något Tobias uppskattar. Nästan varje föreställning har det suttit någon från hemtrakten i publiken.

– Pappa är så gullig, jag tror han varit här med fyra busslaster. Jag älskar Hallsberg och det betyder jättemycket att folk kommer och stöttar och vill se föreställningen. Och det är roligt att få visa att även en kille från Sydnärke kan genomföra sina drömmar.

När du drömde om en egen show, var det självklart vad den skulle handla om?– Nej, det har växt fram. Det är först på senare år som jag insett att jag har en historia att berätta, historien bakom Tobias.

Föreställningen sätts upp med det nya danskompaniet i tiodans ”Move your feet” som Tobias leder. Den 4 september var det premiär och det har gått så bra att showen fortsätter spelas i vår.

– Vi hade ingen aning om vilken respons vi skulle få. Vi trodde vi tagit oss vatten över huvudet med 45 föreställningar. Men det har varit skithäftigt, en magiskt resa.

Ni spelar till lucia, sen blir det uppehåll till 30 januari. Får du julledigt då?– Nej, sånt håller jag inte på med, säger Tobias och skrattar.

I stället blir det bland annat jobb i Thailand och fortsatt inspelning av nya youtube-serien ”I säng med Tobias Gabriel” med Gabriel Forss.

– Den dan jag inte har något att göra ringer jag och säger att jag lägger av!

Danspar. Ett av shownumren med Tobias Karlsson och Elisabeth Novotny. Foto: Nikola Stankovic
Disco. Färgstarkt disconummer av dansarna, till låten ”Blame it on the disco”. Foto: Nikola Stankovic
Förre eleven. För ett år sedan var Tobias Karlsson tillbaka på Transtensskolan. Han berättade om utanförskap och den mobbning han upplevde i skolan, men också om att följa sin passion och sina drömmar. Arkivfoto: Peter Eriksson
Annons