Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Transtenscupen nära toppåren på 90-talet

Efter ett mellanår laddar ledningen för Transtenscupen för fullt i år igen. Under helgen kommer 113 pojklag från Mellansverige att kämpa om ära, medaljer och pokaler på Transtensvallen.

Annons
Kritar upp. Linjerna blir spikraka när Alex Svensson kritar upp 5-mannalagens planer. Han är en av 17 sommarjobbare som ser till att Transtenscupen håller måttet.

– Förra året blev något av ett mellanår då det var 75 lag anmälda till cupen, säger Monica Bäcklin i arrangerande IFK Hallsberg.

I år kan cupgeneralen Mikael Hast och hans åtta medarbetare i arrangörsstaben räkna in hela 113 pojklag i sex åldersklasser. I de yngsta klasserna P7 och P8 är det poolspel för 5-mannalag. Även P9 spelar poolspel, men med 7-mannalag. Det först från P10 det blir riktigt tävlingsspel. För P10 och P11 är det 7-mannalag och i äldsta klassen P12 är det 9-manna som gäller.

Lagen kommer från hela Mellansverige och är en endagscup, där P8, P10 och P12 spelar på lördagen. På söndagen är det P7, P9 och P11 som får mäta sina krafter.

Vanligvis brukar lagen komma och resa på speldagen, men för första gången kommer ett lag att övernatta i Hallsberg.

Det är endast pojklag som deltar i årets cup, som spelas för 22:a året.

– Vi har försökt att få med flicklag, men då upptäckte vi att det finns för få flicklag. Jättetråkigt för med tjejer skulle Transtenscupen få ett extra lyft, förklarar Bäcklin.

På onsdagen drog den praktiska delen av jobbet med Transtenscupen igång.

Då satte cupgeneralen Mikael Hast fart på de 17 sommarjobbande ungdomarna som ska mäta upp fotbollsplanerna och allt annat som krävs för en lyckad fotbollscup.

– Nu är det bara att hoppas att vädret visar sig från sin bästa sida till helgen, sa Hast och kastade en blick mot de regntunga molnen på onsdagshimlen.

Mer läsning

Annons