Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välbesökt manifestation

På måndagskvällen arrangerades en manifestation med anledning av terrordåden i Norge på Stortorget i Hallsberg. Många hallsbergare slöt upp för att delta.

Annons

I går, den 22 augusti, var det exakt en månad sedan terrorattentaten i Norge. Sju partier i Hallsbergs kommunfullmäktige, alla utom Sverigedemokraterna, såg det datumet som ett lämpligt tillfälle att manifestera för människors lika värde och global solidaritet.

– Vi saknar ord och känner stark avsky för dåden. Vi vill markera att vi är för alla människors lika värde, sade kommunfullmäktiges ordförande Hans Karlsson (S) i sitt inledningsanförande.

Hotfulla mejl

Kvällens huvudtalare var Nerikes Allehandas chefredaktör Ulf Johansson. Han tog upp den typ av rasism och främlingsfientlighet som media kan råka ut för.

– Så fort vi skriver om flyktingar eller bara om personer med utländsk bakgrund får vi hotfulla mejl.

Men han betonade ändå vikten av att ta debatten.

– Vi ska inte stoppa alla obehagliga åsikter. Det är bättre att de får komma fram så att de kan bemötas, sade Johansson innan han bad alla de som samlats på Stortorget att delta i en tyst minut.

Manifestationen innehöll också musikaliska inslag i form av duon Anna Wilhelmsson och Carolina Storsveden, som bland annat sjöng Leonard Cohens ”Halleluja”.

Avslutande tankeOppositionsrådet Ewa Unevik (M) avslutade manifestationen med ytterligare en tanke till offren för attentaten i Norge.

– Den svåraste tanken är den på alla de unga människor som lämnade livet i skräck, sade Ewa Unevik.

Mer läsning

Annons