Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vidareutbildning ska stärka undersköterskans roll

Satsningen på vidareutbildning som gjorts i Hallsberg är ett led i att stärka undersköterskans roll.– Det är fantastiskt roligt att se medarbetare växa så här, säger områdeschef Annika Winqvist.

Annons
Nybakade undersköterskor. Sex av de tio som utbildat sig, från vänster: Sabina Karahodcic, Camilla Persson, Michaela Frick, Jenny Evertsson, Birgitta Larsson och Mervat Mulae.

År 2011 lyftes frågan om kompetensen i vården på allvar i socialnämnden i Hallsbergs kommun. Det handlade om att se om sitt hus inför framtiden och höja statusen.

– I dag är 87 procent av vårdpersonalen utbildade undersköterskor. Resterande är i huvudsak vårdbiträden med mycket lång erfarenhet som har jobbat sig till sin kompetens, säger socialchef Lena Dibbern.

Som en del i kompetensutvecklingen sökte Hallsberg pengar från den statliga satsningen Omvårdnadslyftet. Det räckte till att vidareutbilda tio vårdbiträden. När de tog sin examen skrevs deras tjänster om till underskötersketjänster.

– Alla har jobbat under tiden, och valde själva om de skulle gå ner i tid eller inte, säger Annika Winqvist, som också är ordförande för vård- och omsorgscollege.

Enligt Winqvist har det skett ett trendbrott är det gäller omvårdnadsutbildningen. För några år sedan var den ”död”, men nu ökar intresset.

Hallsberg välkomnar fler att söka arbete i kommunala vården. Den som saknar utbildning tillåts jobba i 200 dagar. Efter det måste man fatta beslut om man tänker utbilda sig eller inte.

Kommunens nyutexaminerade undersköterskor är: 

Sabina Karahodcic, Camilla Persson, Michaela Frick, Jenny Evertsson, Birgitta Larsson, Mervat Mulae, Rebecka Vingstedt, Johan Larsson, Synnöve Johansson och Madelene Sundin.

Mer läsning

Annons